hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Nem félünk!
Kedves Olvasó!

2022. 02. 09.
Pár hete írtunk arról a Hetek hasábjain, hogy milyen drámai módon megnövekedett az üldözött keresztények száma szerte a világban. Van, ahol titokban kell tartani az istentiszteleteket, máshol megverik az utcán azokat, akik megtérnek. 

A legkegyetlenebb üldöztetést viszont azok szenvedik el, akiknek a mártírhalált kell vállalniuk a hitük miatt. 

Mi, itt Európában nagyon szerencsések vagyunk, mert a nyugati civilizációban elődeink vérrel és verejtékkel kiharcolták a vallásszabadságot, így többek között Magyarországon is bárki bármikor megvallhatja hitét, üdvösségre juthat és másokat is erre vezethet. 

Nem volt ez mindig így, és nem is biztos, hogy mindig így marad. Éppen ezért kell – megemlékezve üldözött embertársainkról – minden olyan esetben felszólalnunk, amikor ezt a szabadságunkat ilyen vagy olyan indokkal korlátozni akarják.

Nem hallgathatunk és tűrhetünk csendben, mert akkor azokat az eleinket csúfoljuk meg, akik ezt a szabadságot kiharcolták a számunkra. 

Finnországban az egykori belügyminisztert, Päivi Räsänent azért fenyegeti börtönbüntetés, mert egy bibliai idézetet posztolt. Pál apostol szavai még mindig ott vannak a Twitteren, mert a finn képviselő az ügyészek fenyegetése ellenére sem hátrált meg. 

Civilek egyre népesebb csoportja most szimpátiatüntetést szervez, hogy világosan megüzenje: nincs egyedül. Nem félnek megvallani a hitüket és Isten beszédét akkor sem, ha a progresszivitás zsarnoki hívei börtönnel fenyegetőzve, vastag alkoholos filccel akarják kikozmetikázni a több ezer éves isteni kinyilatkoztatást. A Hetek arra bátorítja az olvasóit, követőit, hogy vegyenek részt a vasárnap 14 órakor kezdődő demonstráción, amit Finnország budapesti nagykövetsége elé szerveznek, és álljanak ki a szabadság mellett. 

Isten áldja Magyarországot! Isten áldja Finnországot! Isten áldja Európát!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!