hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Fele sem tréfa
Kedves Olvasó!

2021. 03. 12.
Piers Morgannak, az Egyesült Királyság talán legnépszerűbb és legszókimondóbb műsorvezetőjének azért kellett hosszú évek munkája után felállnia székéből, mert elmondta a véleményét.

Azaz, hogy egy szavát sem hiszi el Meghan Markle-nek, aki vasárnap este egy exkluzív interjúban a könnyeivel küszködve tálalt ki a királyi családban töltött keserves időszakáról, miközben nevesítés nélkül rasszizmussal és segítségnyújtás elmulasztásával is vádolta őket. (Öngyilkossági gondolatai miatt kért állítólag segítséget.)

Piers Morgan nincs egyedül a véleményével. Nagyon sokan úgy vélik, hogy amit az amerikai színésznő a Harry herceggel történő esküvőjét követően tett, azzal pökhendi, nárcisztikus és kicsinyes módon rombolta folyamatosan a monarchia tekintélyét. A hercegné szép lassan nemcsak kivonta férjét a családi körből, de a bombasztikusnak szánt nyilvános „leleplezésével” – brit elemzők szerint – 85 éve nem látott válságba sodorta a királyi családot.

Kép: Shutterstock / PuzzlePix / Hetek-grafika
Kép: Shutterstock / PuzzlePix / Hetek-grafika

Rendkívül komoly problémát jelent a rasszizmus, ahogyan kiemelten fontos foglalkozni a mentális betegségekkel is. Ám a gyanúsan rosszul (jól?) időzített, valótlanságoktól hemzsegő, manipulációba hajló interjújával Meghan épp ezen ügyek kezelésének árt a legjobban, ki tudja, pontosan milyen cél oltárán.

Piers Morgan elmondta karakán véleményét. Nézettségi rekordot döntött vele. Ám miután sajtóhírek szerint maga a hercegné telefonált oda a tévéhez, majd panaszbejelentések sora érkezett a kiadóhoz – a műsorvezetőnek döntenie kellett. Úgy döntött, hogy kész feláldozni magát a szólásszabadság dombján, és inkább a kardjába dől, minthogy bocsánatot kérjen. Angol eleganciával egy rendkívül találó Winston Churchill-i idézettel hibernálta magát egy időre:

„Néhány ember úgy gondolja, hogy a szólásszabadság az, amikor ők azt mondanak, amit csak szeretnének, de ha bárki bármit válaszol, akkor fel vannak háborodva.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!