hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lehet-e még republikánus elnöke Amerikának?
Az egypártrendszer hajnala?
Lehet-e még republikánus elnöke Amerikának?

Fotó: AP / John Minchill()

2020. 11. 12.
Bár a főáramú média úgy gondolta, az alkotmányos rendszer fölé helyezheti magát azzal, hogy Joe Bident kiáltotta ki elnöknek, ez nem ilyen egyszerű. Ugyanakkor a republikánusok helyzete sem az, mert ha most hagyják magukat, könnyű­szerrel örök vesztes pozícióba ragadhatnak.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Az elnök több mint egy héttel a választások után is köti az ebet a karóhoz, hogy igazából ő nyerte meg az amerikai elnökválasztást. A baloldal egyelőre jól szórakozik ezen, a republikánusok egy része pedig harc helyett inkább elfogadná a látszólagos eredményt, mert saját maguk pozicionálásán túl nem látnak, és nem fogják föl, hogy a Republikánus Párt sosem került még ilyen közel a történelmi süllyesztőhöz.

Szellemszavazás

Hiába jelentetnek meg újabb és újabb anyagokat a tekintetben, hogy akár 1,8 millió fantomszavazatot adtak le Joe Biden javára, egyelőre a konkrét bizonyítékok nem lehetnek túl biztatók a Trump-stábnak. Az elnök hat állam szavazatszámlálását kérdőjelezi meg az igazságszolgáltatás előtt, de pillanatnyilag nem úgy tűnik, hogy perdöntő bizonyítékok állnak a rendelkezésére. Ugyanakkor több helyen nem is lenne szükség egetrengető felfedezésekre, különösen, hogy Arizonában Biden száz­ezres előnye egy százalék alá morzsolódott egy hét alatt. Számos államban tehát elképesztően szoros az eredmény, és nem kellene nagymértékű visszaélést leleplezni, hogy a bekékült államok hamarjában színt váltsanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!