hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Piers Morgan az árral szemben
A hazugságok leleplezője
Piers Morgan az árral szemben

Pierce Morgan. Charlie Sheen-est, London, 2016.(Fotó: AP)

2023. 01. 12.
Újságíró, televíziós műsorvezető, celeb, üzletember, botrányhős. Piers Morgan egyszerre híres és hírhedt, egy éleslátó, független újságíró vagy éppen egy arrogáns, egomániás reality sztár. Magát liberálisnak vallja, de agresszíven szembeszáll a ,,transzgender őrülettel”. Ki ő valójában?

Morgan 1988-ban, szabad­úszóként kezdett a The Sun Bizarre nevet viselő show-biznisz rovatánál dolgozni. A The Sun berkein belül Morgan olyannyira jól teljesített, hogy a Bizarre rovat egy miniújság is lehetett volna, olyan mértékben töltötte meg bulvártartalommal minden egyes nap, hétről hétre. Bár a popvilág távol állt tőle, hamar belerázódott a celebvilágba és magabiztosan mutatkozott olyan nagynevű sztárokkal, mint Madonna, Sylvester Stallone, David Bowie vagy Paul McCartney.

1994-ben, csupán huszonnyolc évesen az Egyesült Királyság egyik legnagyobb tabloidjának, a News of the Worldnek a megbízott szerkesztője lett, majd alig egy évvel később már teljes idejű szerkesztője. (A tabloid egyszerre jelenti a lap fizikai méretét és stílusát: a lepedő méretű újságoknál kisebb, tartalmát illetően pedig inkább bulvár jellegű). Az újság az egységállam legnagyobb példányszámban eladott tabloidjának, a The Sunnak a testvérlapja volt, tulajdonosa pedig az amerikai milliárdos médiamágnás, Rupert Murdoch.

Egy évvel később, 1995-ben távozott a főszerkesztői pozícióból, miután az újság fotókat közölt Cathe­rine Victoria Lockwoodról (Diana hercegnő öccsének a felesége volt ebben az időben), amint egy szenvedélybetegekkel foglalkozó klinikáról távozik Sydney-ben. Rupert Murdochnak ez nem tetszett, mondván, ,,a fiú túl messzire ment”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!