hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kirgizisztánból Budapestre: Így váltotta valóra álmát a fiatal családanya
Lélekmelegítő sikertörténet
Kirgizisztánból Budapestre: Így váltotta valóra álmát a fiatal családanya

Fotók: Kormos Polina / Finom Csokor

2023. 01. 25.
Nem kudarc, hanem tapasztalat. Nem reménytelenség, hanem hit, ami előrevisz, fel a hegyre, hiába az akadály, elillan mint a köd, és az ember meglátja, milyen magasan van. Beszélgetés Kormos Polinával, akinek álmait a Covid okozta nehézségek sem tudták megtépázni.

A pandémia a világ minden táján töréseket és sebeket okozott, nemcsak az emberi kapcsolatokban, hanem a munkavállalás és az egzisztenciaépítés területén is. Sokan elveszítették biztosnak hitt megélhetésüket, vagy vallottak kudarcot házasságukban. Az anyagi létbizonytalanság okozta stressz érthető módon többekre bénító hatást gyakorolt, míg másokra pont az ellenkezőjeképpen hatott; kreativitásuk és az életben maradás iránti olthatatlan vágy tört elő. A következő történetben az ázsiai Kirgizisztánból származó Polina mesél nekünk arról, hogyan ragaszkodott a végsőkig az álmaihoz, amit az utolsó pillanatban sem hagyott illúzióvá sorvadni.

Milyen tervekkel érkeztél Magyarországra?

– Kirgizisztánban születtem, de már több mint tíz éve élek Magyarországon. 18 évesen, érettségi után jöttem Budapestre, hogy teológiát tanuljak a Szent Pál Akadémián. Az alapvető célom az volt, hogy miután elvégzem az iskolát, hazamegyek, és otthon kezdem el a nagybetűs életet. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!