hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így szerezd vissza a pénz feletti irányítást
Tanácsok vészhelyzetre (is)
Így szerezd vissza a pénz feletti irányítást

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 01.
Nem tudsz a pénzzel bánni? Hajlamos vagy túlköltekezni? Soha nem késő megváltoztatni a pénzügyi helyzetedet! – vallja Papszt Kriszta tanács­­adó mentor, akit többek között arról kérdeztünk: mi az egészséges szemlélet és gyakorlat pénzügyekben.

Több, mint 30 éve dolgozol pénzügyi területen. Mit tapasztalsz: csökken vagy növekszik a társadalomban a pénzügyi informáltság, tudatosság? Ez a különböző generációkra nézve is érdekes: vannak-e különbségek, és ha igen, miben nyilvánul meg?

– A pénzügyi tudatosság terén ma egészen vegyes képet mutatnak az aktív keresők. Tapasztalatom szerint a fiatalabb generációhoz tartozók már felelősségteljesebben kezelik a pénzügyeiket, jobban utánajárnak az őket foglalkoztató kérdéseknek, ezáltal tájékozottabbak is. Még nagyon szűk az a réteg, aki egyedül is képezi magát, és tanácsadói támogatás nélkül is átgondolt stratégiával rendelkezik.

Mit tehet egy szülő, aki szeretné a felnőtté válás felé közeledő gyerekét úgy nevelni, hogy képben legyen valamennyire, ha pénzről van szó?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!