hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ortodox farmerek építik újjá a bibliai földet
Szőlőket plántálnak és kertet ültetnek
Ortodox farmerek építik újjá a bibliai földet

Forrás: Ari Abramowitz / Land of Israel

2022. 04. 28.
Szó szerint legalább a fél világgal dacolnak azok az izraeli farmerek, akik az ősi bibliai földön, Júdeában és Szamariában építkeznek. Ari Abramowitz rabbi egy szőlészetet és állatfarmot létesített, ahol keresztény zarándokcsoportokat is rendszeresen fogadnak. A mintagazdaság jövője azonban bizonytalanná vált.

Április elején a nemzetközi hírekben szerepeltek mint szélsőséges telepesek, akik megszállt területeken építkeznek. Mi történt?

– A jelenlegi az egyik legrosszabb kormány, amit valaha is ismertem.

Szerencsére az előző időszakban elkészültünk az építkezéseinkkel, és már a parkosítás van csak hátra. A Trump–Netanjahu éra sem volt tökéletes, de szabadabban dolgozhattunk itt, Júdeában, mint most. Jelenleg a kormányzat fel akarja számolni a szőlőinket, szó szerint a testünkkel kell védenünk azt, amink van. Sikerült halasztást elérni a rombolással szemben, de nem vagyunk könnyű helyzetben. Persze nemcsak mi, hanem egész Izrael.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!