hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra „Magic Magyar”-ért szurkolhatunk az angol élvonalban
Szoboszlai a csúcson
Újra „Magic Magyar”-ért szurkolhatunk az angol élvonalban

Képforrás: YT/LiverpoolTV

2023. 07. 06.
A világ legmagasabb polcára került fel a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, amikor a Premier League egyik topcsapata, a Liverpool 70 millió euróért szerződtette a Red Bull Leipzigtől.

„Történelem” – így kommentálta Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolását válogatott csapattársa Schäfer András. Talán ez az a szó, ami leginkább leírja a válogatott csapatkapitány átigazolásának jelentőségét.

Már az előző szezon végén lehetett érezni, hogy Szoboszlai Dominik számára eljött a váltás ideje. A mérkőzés végi interjúk során is elő-előkerült a kérdés, vajon hol folytatja a magyar középpályás a szépen felépített karrierjét. Még májusban ki is jelentette, hogy számára az a cél, hogy Európa top három-öt csapatának valamelyikében játsszon. Nem sokkal később egy másik helyen így nyilatkozott: „Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztikus klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, hogy nem hoztam ki belőle a legtöbbet.”

Nem véletlen, hogy a német kupagyőzelem után egyre több csapattal boronálták össze a Lipcsében kiteljesedő középpályást. Lehetett hallani olasz, spanyol és a nagy tervekkel rendelkező Newcastle érdeklődéséről is. Az angol egyesület már év közben is több játékosmegfigyelőt küldött Dominik lipcsei mérkőzéseire. Talán ennek is köszönhető, hogy a liverpooli menedzsment is szemet vetett a magyar tehetségre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!