hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hazugságok kora – E heti köszöntőnk
Hazugságok kora – E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 04. 26.
Miközben az Egyesült Államokban heteken belül berúgják a kampánymotort az elnökjelöltségért küzdők, és megindul a hajsza a társadalom különféle szereplőinek kegyeiért – például az evangéliumi keresztény szavazókért – neves techvezérek és jövőkutatók már arról beszélnek, hogy a 2024-es elnökválasztás lehet az utolsó „emberi” választás az USA-ban.

Elon Musktól az Apple-alapító Steve Wozniakon át a transzhumanista Juval Harariig a technológiai fejlődés motorjainak számító tudósok százai kongatják ezekben a napokban a vészharangot: fel kell függeszteni és keretek közé szorítani a mesterségesintelligencia-fejlesztéseket, mielőtt az emberiség fejére nő a digitális „gólem”, amellyel ma még csak ismerkedik és játszadozik az emberiség, de megvan benne a potenciál, hogy a közeljövőben karriereket, egzisztenciákat tegyen tönkre, legyen szó kis vagy nagy emberről, tömegeket manipuláljon azáltal, hogy összekeveri a valóságot az illúzióval.

Az Ige előre figyelmezteti a hívőket, hogy az utolsó időkben meg fog jelenni egy személy, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, és a gonoszságnak minden csalárdságával, az emberek pedig hinni fognak a hazugságnak.

Hogy mikor jönnek el ezek a napok és mekkora szerepe lesz benne a mesterséges intelligenciának, nem tudhatjuk. Ugyanakkor minden okunk megvan arra, hogy Istenhez kiáltsunk: adjon józanságot és tisztánlátást a sötét években. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!