hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Takarékos új világ - e heti köszöntőnk
Takarékos új világ - e heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 01.
Az energiaválsággal egy olyan „új világ” köszönt majd ránk, ami nem hasonlítható a korábbihoz: mindenkinek sokkal tudatosabban kell gazdálkodni a rendelkezésére álló erőforrásokkal.

Ezt egy közepes alföldi város polgármestere nyilatkozta a Heteknek, és fején találta a szöget. Nagyon más világ lesz, amikor nem lesz nyitva a könyvtár, a helyi fürdő vagy a művelődési ház, mert nincs rá pénz. Meg nem lesz karácsonykor díszkivilágítás, ahogy megszoktuk. A Covid idején is megállapíthattuk, hogy bizonyos intézkedések háborús helyzetre jellemzőek, most ezt megint elmondhatjuk – és mindez újra nagy hatással lesz a közösségi életünkre, meg persze a gazdasági, pénzügyi lehetőségeinkre.

Ezért is érdekes, amit egy másik polgármester mondott arról, hogy az emberek sokszor csak akkor akarnak változtatni, amikor a bőrükön érzik, hogy baj van. 

Elmondása szerint tíz munkanélküli személyt kerestek meg, hogy menjen dolgozni az önkormányzat konyhájára, de mindegyikük visszautasította a lehetőséget. 
A rezsiarmageddon árnyékában. 

Szóval nemcsak városi, hanem egyéni, családi szinten is érdemes most újrakalkulálni a költségvetést és a meglévő erőforrásokkal való gazdálkodást. 

Mégpedig előre. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!