hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ceglédi: Falusi tahónak akarják láttatni Orbán Viktort
A politikai elemző szerint az ellenzéki nyilvánosság jelentős része ebben látja a siker titkát
Ceglédi: Falusi tahónak akarják láttatni Orbán Viktort

Orbán Viktor és Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke.(Forrás: FB / Németh Zsolt)

2022. 09. 01.
Mikor inoghatnak meg a Fidesz törzsszavazói? Miért érdeke az EU-nak a Magyarországgal való megegyezés? Miért megy ekkorát Orbán Viktor szakálla a (közösségi) médiában? Többek között erről kérdeztük Ceglédi Zoltán politikai elemzőt.

Pénzügyi, gazdasági szempontból talán nem állt még akkora kihívás előtt az Orbán-kormány, mint jelenleg. Milyen körülmények között roppanna meg a Fidesz törzsszavazótáborának lojalitása?  

– A Fidesz bázismagja alapvetően a kormányzásmenedzs­mentből indul ki ebben a kérdésben. Hogy mire gondolok? Amikor egy hosszú hétvégét csúszott a nyugdíjak kifizetése, már egyből nem voltak olyan fontosak a migránsokról vagy a nemváltoztatásról szóló hírek. Ezért a Fidesz alapvető érdeke, hogy bizonyos alapszolgáltatások, juttatások gond nélkül működjenek, például legyen villany és gáz. A törzsszavazók akkor inognak meg, ha ezen a téren fennakadások lesznek – hiszen ők jóval kevésbé ideologikus, sokkal inkább pragmatikus okokból szavaztak a Fideszre. Még akkor is, ha ennek van egy markáns világnézeti máza, kerete.

Mi történhet akkor, ha sokaknál a részben rezsicsökkentett számla is jóval magasabb lesz, mint amit könnyen ki lehet gazdálkodni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!