hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nyugat-Európa üzeni: tessék alkalmazkodni ahhoz, amit mi jónak vélünk”
Interjú Róna Péter közgazdászprofesszorral
„Nyugat-Európa üzeni: tessék alkalmazkodni ahhoz, amit mi jónak vélünk”

Forrás: Vörös Szilárd

2022. 02. 24.
Nem tudom, milyen értelemben tekinthetők baloldalinak azok, akik „gazembernek”, „erkölcstelennek” neveznek azért, mert kiálltam azokért, akiket ők az út szélén hagytak – mondta a Heteknek az őt ért kritikákról Róna Péter, az ellenzéki összefogás köztársaságielnök-jelöltje.

Kezdjük az elején: Miért vállalta a jelöltséget? Az Országgyűlés többsége úgyis Novák Katalint választja majd köztársasági elnöknek. A 15 perces jelölti beszéd megér annyit, hogy beleszálljon egy politikai adok-kapokba?

– Ahogy a felkéréskor is mondtam: ha a hat ellenzéki párt egybehangzóan engem kíván jelölni, akkor ezt elfogadom, mert úgy éreztem, hogy egy ilyen kérést nem lehet visszautasítani. Főleg, hogy az államfői szereppel kapcsolatban van is egy nagyon fontos mondanivalóm.

Ami a hatpárti egyetértést illeti, még utólag is viták vannak, hogy egyedül a Jobbik vagy a Jobbik és a DK „fúrta meg” Iványi Gábor jelöltségét, behozva az ön nevét. Ismeri-e az egyeztetés hátterét?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!