hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Márki-Zay Péter poszttraumás stresszben szenved" - Vona Gábor a választási eredményekről és az ellenzék jövőjéről
"Márki-Zay Péter poszttraumás stresszben szenved" - Vona Gábor a választási eredményekről és az ellenzék jövőjéről

Fotó: FB / Vona Gábor

2022. 04. 13.
Ha az ellenzék meg akar újulni, akkor nem a NER leváltását kell elsődleges célként kitűznie, hanem arra a kérdésre kell hiteles választ adnia, miért lenne ettől jobb Magyar­országnak. Nem hatalomtechnikai választ kell adni a NER-re, ha­nem programszintűt – mondta a Heteknek Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, a Jobbik egykori elnöke.

Mi az oka annak, hogy a választási eredmény meglepetésként érte nemcsak az elemzőket, hanem magukat a résztvevőket is, úgy ellenzéki, mint kormánypárti oldalon?

– A kutatók, jómagam is, egy stabil Fidesz-győzelemre számítottak. Ehhez képest született egy kétharmados kormánypárti siker, és a Mi Hazánk is bejutott a Parlamentbe – bár ez utóbbi azért benne volt a pakliban.

A kétharmadot nem tudom mással magyarázni, mint a háború kitörése utáni ellenzéki, illetve kormánypárti kommunikációval. Ha az első két napban az ellenzék jó pozíciót tudott volna elfoglalni ebben a témában, akkor egészen más eredmény is születhetett volna. Ehhez képest Márki-Zay Péter lényegében mentőövet dobott Orbán Viktornak, aki valóban nehéz helyzetben volt, hiszen néhány nappal korábban még Vlagyimir Putyinnál járva békemisszióról beszélt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!