hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
A szabadság választása
Kedves Olvasó!

2022. 03. 30.
Az áldozatoknak mindig, mindenben, maradéktalanul és automatikusan igazuk van – ez a mai polkorrekt világ egyik alapszabálya. Ez alól csak egyetlen kivétel van, ha az áldozat történetesen szembemegy a haladónak hazudott főáramú világszemlélettel – például kritizálja a homoszexuális életformát, védené a gyerekeket a szexpropagandától, a magzatokat az abortusztól – és emiatt éri hátrány. Mondjuk elveszíti a munkahelyét, bíróság elé állítják, vagy „csak” letiltja a Facebook, súlyosan korlátozva a véleménynyilvánításhoz való jogát.

A Pál apostol szavait a homoszexualitás kapcsán idéző Päivi Räsänen első fokon történt felmentése azt jelenti, hogy az emberi szabadságjogok védőfalát még nem sikerült áttörni, de kétségtelen, hogy az áldozatok tekintetében működik a kettős mérce. Vannak egyenlők és egyenlőbbek. A Mi Hazánk Mozgalom például törvényesen bejegyzett – a parlamenti küszöböt közelítő – magyar pártként a kevésbé egyenlők közé tartozik: a Meta a kampányfinisben lőtte le a Facebook-oldalukat. Mi több, mindazoknak a felhasználóknak a profilját letiltotta, akiknek adminjoguk volt az oldalhoz.

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

Gondoljunk bármit a Mi Hazánkról, ez most nem lényeg – hiszen mi a biztosíték arra, hogy ez az önkényes véleményterror legközelebb nem ellenünk fog működésbe lépni?

Ahogy Hack Péter írja mostani lapszámunkban: „Az amerikai és nyugat-európai politikai, gazdasági és kulturális elit által az elmúlt évtizedekben szinte monopolhelyzetbe hozott „progresszió”-val megteremteni szándékozott „szabadság” azonban nem mindenki számára nyújt vonzó perspektívát.” Bizony. Ezt a gyökereitől egyre inkább elidegenedő Nyugatot bálványozó ellenzék pedig sokakat éppen ezért taszít.

A többit majd a szavazólapra írom.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!