hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi állhat a Pegasus-botrány hátterében?
Elhallgatások
Mi állhat a Pegasus-botrány hátterében?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix / Hetek grafika

2021. 07. 22.
Napok óta attól hangos a nemzetközi sajtó, hogy a magyar kormány okostelefonjaikon keresztül lehallgathatta a számára kellemetlen politikai ellenfeleit. Bizonyíték alig van, megérzések annál inkább. A legfontosabb kérdésekről azonban indokolatlanul kevés szó esik.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A Pegasus-féle botrányok kiváló lehetőséget kínálnának arra, hogy végre mélyen és őszintén beszélgessünk arról, hogy a társadalmak miként mentek bele abba a dealbe, hogy a biztonságukért és kényelmükért cserébe a magánéletük utolsó cseppjéről is lemondtak, feladva az intimitás szabadságának utolsó szegletét is. De sajnos nem erről beszélgetünk, hanem arról, hogy na most végre bebizonyosodott-e, hogy Magyarországon diktatúra van. Hát nem.

A lapzártánkig közzétett cikkek alapján (lassan ezres nagyságrend) nincs kétséget kizárólag bizonyítva, hogy a szóban forgó célszemélyeket valóban megfigyelték-e, a magyar kormány figyelte-e meg őket, vagy ha mégis, ezt illegálisan tette-e, minden megalapozott gyanút nélkülözve. Egyszerűen ezekre a kérdésekre nem születtek tényeken alapuló válaszok, sőt ami információt megtudtunk a Pegasus-botrányról, azt is meglehetősen elfogult forrásból: részben az állítólag érintett újságíróktól, részben pedig olyan civil szervezetektől, amelyek politikai szempontból finoman szólva is ellentmondásosak. (A hazai sajtóban több cikkben feldolgozták, hogy a Soros-alapítványokhoz szorosan kapcsolódó szervezetekről van szó: például az Amnesty International, illetve a Citizen Lab.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!