hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aprózódik a baloldali ellenzék
Párttá alakul a Momentum Mozgalom

2017. 02. 09.
Egyik ellenzéki párt sem tart attól, hogy a párttá alakuló Momentum Mozgalom tőle venne el szavazatokat, és esetleg emiatt zuhanna ki jövőre a parlamentből. A Fideszben pedig kifejezetten örülnek az olimpiaellenes csapat színrelépésének, mert úgy látják: minden forgatókönyv a kormány malmára hajtja a vizet.

Párttá alakul a Momentum Mozgalom, jelentette be Orosz Anna, a mozgalom vezetőségi tagja az ATV-ben szerdán. Az olimpiaellenes aláírásgyűjtés után elindítják a jogi folyamatot, hogy 2018-ban indulhassanak az országgyűlési választáson.

Hajnal Miklós elnökségi tag a Hetek megkeresésére elmondta: a budapesti olimpiarendezés megakadályozása mellett öt kiemelt ügyet akarnak képviselni: ezek a lakhatás, a megélhetés, az oktatás, az egészségügy és az országos infrastruktúra, azaz a közlekedés és a telekommunikáció. (Hajnal a Heteknek korábban nyilatkozva az adórendszer átalakítását és a homoszexuális házasság, illetve a gyermekek egynemű párok általi örökbefogadásának lehetővé tételét emelte ki a mozgalom törekvései közül.)

A Momentum értékrendje három pilléren nyugszik: szolidaritás, teljesítményelvűség és egészséges nemzetkép. Nem a hagyományos bal-jobb felosztásban gondolkodnak, hanem a választók igényei szerint akarnak politizálni. Helyi ügyeket kívánnak felkarolni, ezért tavasztól országjárásra indulnak. Ha felmérték az igényeket, ezekhez igazítanák programjukat. A mozgalom jelenleg 145 taggal rendelkezik, a népszavazási kampány végéig nem vesznek fel újakat, azt követően azonban igen. Hajnal szerint sok a jelentkező, és eleve van ezer aktivistájuk. A pártfinanszírozás nehézségeitől nem tartanak, úgy vélik, megfelelő ügyekhez képesek lesznek támogatást gyűjteni. Hajnal emlékeztetett rá, hogy a NOlimpia akciót is mindössze tízmillió forint körüli összegből hozták össze.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!