hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sógorék Teslája
Kihívója akadt Elon Musknak?

2016. 10. 06.
Egyre több autógyártó keresi fel azt a távoli kis osztrák várost, Freistadtot, ahol a Kreisel fivérek nemrég megalapították saját startup cégüket, amivel alapjaiban rengethetik meg az elektromosautó-ipart. Növekvő népszerűségük nem véletlen, hiszen a fiatal vállalkozók által gyártott alkatrészekkel az elektromos autók egyetlen töltéssel akár 400-450 kilométert is képesek megtenni.

Philipp, Johann és Markus Kreisel egy kis garázscégből futatták fel vállalkozásukat, amit Kreisel Electricnek neveztek el – írta róluk átfogó riportjában a Bloomberg. Két évvel az indulás után már ott tartanak, hogy napi 20 megrendelést kell teljesíteniük, és olyan vezető autógyártó cégekkel folytatnak tárgyalásokat, mint a BMW, a McLaren vagy a Volkswagen.

A fiatalokról nem mondható, hogy önbizalomhiányban szenvednének. Markus Kreisel, aki az értékesítésért felel, így nyilatkozott egy interjúban: „Rengeteg megkeresésünk van különböző projektekkel kapcsolatban. A titkunk abban rejlik, hogy rendelkezünk azzal a technológiával, amit az egész iparág keres. Így azt hiszem, bátran kijelenthetem, az iparágunkban nincs is igazi versenytársunk.” A fivérek magabiztossága érthető: az iparág nagyon komoly összegeket fordít tartósabb akkumulátorok fejlesztésére, hogy az autók még nagyobb távolságot tudjanak megtenni. Mivel ők már rendelkeznek ilyen akkumulátorokkal, nagyon komoly versenyelőnyre tettek szert.

A három testvér cége elsősorban elektromos hajtásláncok és akkumulátorok gyártásával foglalkozik, amelyek az újgenerációs autókba, hajókba és repülőgépekbe is beszerelhetőek. A megkeresések száma az elmúlt két évben folyamatosan emelkedett, olyannyira, hogy a Kreisel mára kinőtte jelenlegi kereteit. Ezért a fivérek hamarosan megnyitják Ausztria első lítiumionakkumulátor-gyárát, ahol a várakozások szerint 70 ember fog dolgozni 2017 második negyedévétől.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!