hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tőzsdeörömök a baloldali győzelem után
Tőzsdejelentés 2002. 04. 17 23.

2002. 04. 28.
Vegyes képet mutattak a világ jelentősebb tőzsdéi az elmúlt héten. Amerikában a vártnál gyengébb vállalati eredményeknek köszönhetően jelentősebben, Európában mérsékeltebben csökkentek az árak. 

Legrosszabbul a technológiai papírok szerepeltek, miután az Ericsson kiábrándítóan gyenge eredménye megrengette a szektorba vetett bizalmat. Argentína a pénzügyi összeomlás szélére került, a jegybank határozatlan időre felfüggesztette a valutakereskedést és valamennyi banki tranzakciót. A BUX – csak keveset tartva meg a második forduló előtti jelentős emelkedésből – 8679 ponton zárta a hetet. Folytatta szárnyalását az Antenna Hungária, a keddi 3 százalékos korrekció után is közel 18 százalékos erősödéssel zárta a hetet. Jelentősebb emelkedést csak a kisebb papírok tudtak felmutatni: a Danubius és a Nabi 3,5, a Graphisoft 2,2 százalékkal lett drágább. A blue chipek vegyesen mozogtak, a Matáv és a Mol papírjai mérsékelt erősödést, az OTP és a Richter hasonló mérték? gyengülést produkáltak. Az OTP vásárolta meg a BÁV 46,2 százalékos részvénypakettjét a Magyar Fejlesztési Banktól, a tranzakció ára nem került nyilvánosságra. A Matáv a napokban lezárult, sikeresnek minősített vételi ajánlattal 79,4 százalékosra növelte részesedését az Első Pesti Telefontársaságban.

Optimista nyilatkozatok fogadták a tőzsde részéről az új kormány azon szándékát, miszerint januártól eltörlik a tavaly bevezetett, a tőzsdén elért árfolyamnyereségre kiszabott 20 százalékos adót. 

A BÉT vezetése üdvözli az állami cégek – MÁV, MVM, Magyar Posta – tőzsdén keresztül történő privatizációjáról szóló terveket is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!