2017. 10.20. (XXI/42)
Elhallgatott válság

Elhallgatott válság

2017. 11. 20.
A nyugati országok cserbenhagynak bennünket, még az ottani keresztények sem törődnek a sorsunkkal. Nem szerepelünk az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának napirendjén sem, néha úgy érezzük, hogy még a védett növény- és állatfajokkal sem érünk fel – panaszolta II. Ignác Efrém, az antiochiai szír ortodox egyház pátriárkája múlt héten Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett, keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián. A Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címet viselő, több száz résztvevővel zajlott rendezvényen több közel-keleti keresztény vezető is felhívta a figyelmet a térségben élő keresztények szenvedéseire. II. Ignác Efrém kiemelte, hogy a térségbeli Krisztus-hívőket „gyökerestől” próbálják kiszakítani földjükről, a kereszténység bölcsőjéből (a keresztény elnevezés éppen a szíriai Antiochiából származik). „Amennyiben ez megtörténik, már csak muzeális értéket fogunk képviselni a Közel-Keleten” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Magyarország az első, amely próbál segíteni abban, hogy ez ne történjen meg.  
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!