hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gleccsertúra Stájerországban
A szomszéd hegye mindig zöldebb

2018. 10. 11.
A Dachstein-hegység impozáns mészkőfalainak és izgalmas gleccservilágának felfedezéséhez egy hétvége aligha elég. Mégis kísérletet tettünk rá: a legszebb és legérdekesebb tájait igyekeztünk bejárni Ausztria zöld szívének.

Stájerországban a Dachstein-Tauern régió a „sógorok” legzöldebb és egyik legnépszerűbb alpesi kirándulóövezete. A hegyek szerelmesei keresve sem találnak változatosabb célpontot ennél: a fenséges hegyláncok szűk kis oldalvölgyei fantasztikus vízeséseket, mesebeli tengerszemeket rejtenek, az alpesi virágos rétekről felülmúlhatatlan a panoráma a Dachstein havas, csipkézett hegyláncára. A régiót kettészelő Enns folyó völgyében sorakoznak a hangulatos települések, a központ pedig Schladming kisvárosa. A túralehetőségek szinte végtelenek: a könnyű hegyi sétáktól a nehéz, emberpróbáló csúcshódításokig mindenki talál kedvére és kondíciójára valót. Több hegyre, alpesi legelőre könnyen fel tudunk jutni felvonók segítségével is, de autóval is megközelíthető számos magashegyi kirándulóhely.

A Dachstein-gleccsert legegyszerűbben a Schladmingtól északra fekvő Ramsau am Dachstein üdülőfalun át közelítjük meg. A csipkézett hegylánc tetején álló kilátó már igen messziről (30-40 km) is kivehető. A felvonóhoz vezető utolsó útszakaszon egy fizetős kapun haladunk át. Amennyiben je-gyet váltunk a kilátóhoz vezető felvonóra és jelezzük, hogy autóval érkeztünk, az útdíj fizetésétől eltekintenek. A felvonónál a jegyet érvényesíttetni kell, és visszafelé a fizetős kapunál így lehet átmenni.

Az említett kapun áthaladva egy meredek hegyi szerpentinen kapaszkodunk fel a kabinos felvonó 1700 méteren fekvő alsó állomásához.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!