hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsonyi sütemények az Édes-Gyömbértől

2012. 12. 27.
Mindennek megvan a maga szép­sége. Annak is, ha az ember nekiáll karácsonykor zserbót, bejglit sütni otthon, körülzsongják a gyerekek, „segítenek”, csicseregnek, és – már nehezen tudnánk visszaemlékezni, hogyan – végül is elkészül a süti. Reméljük ám nagyon, hogy sikerült, hogy a tészta nem ragad, nem kemény, hogy a máz nem folyik, nem törik stb. Aztán jön a romeltakarítás, de ekkor a gyerekek már alszanak. És annak is megvan a szépsége, ha a „bízza szakemberre” felkiáltással az egész folyamatot – annak minden kockázatát elhárítva magunktól – megoldjuk „autszorszban”, és az ezzel nyert időt vásárlással, csomagolással, egyéb előkészületekkel töltjük. Lakatos Csilla cukrászmester erre az utóbbira esküszik.

Káposztásmegyeren közel három éve nyitott meg a természetes alapanyagaival és egyedi ízeivel hamar a környék kedvencévé előlépő Édes-Gyömbér Cukrászda. Karácsony előtt hagyományos és különleges süteményekkel és sok meglepetéssel várják itt a vásárlókat, akik mind húzhatnak a zsákbasütiből. „A karácsonyi bejglijeink kissé puhább, keltebb tésztából készülnek” – mondja Csilla, és a kóstoló is csak azt erősíti meg a laikusban, hogy a bejgli értő kezek munkája. A diós bejgli igazi dióból, kandírozott narancshéjjal, csipetnyi fahéj ízesítéssel készül, a mákos pedig kandírozott citromhéjjal, de kérhető meggyel is. „Van még gesztenyés bejglink, idei különlegességünk pedig a marcipános-csokoládés bejgli” – folytatja a felsorolást a sütemények alkotója, és finoman utal rá, hogy szíve szerint a környék összes háziasszonyáról levenné a gyártási folyamat terhét. Hogy a választás könnyebb legyen, mindenkit szeretettel és bejglikóstolóval várnak. A karácsonyi sütemények palettáját tovább színesíti a gyümölcskenyér, amely aszalt szilvával, sárgabarackkal, mazsolával, fügével, kandírozott narancshéjjal és kandírozott áfonyával készül. És van egy igazi kuriózum is – avat be lelkesen Csilla –, amolyan igazi ünnepi nyalánkság: a tejszínes, belga csokoládés krémmel töltött torta, mézeskalács ízesítéssel. Ennek hallatán az ember tényleg elhalasztja a diétát, vagy két lépéssel odébb kezd el nézelődni az Édes-Gyömbér Cukrászdában, ahol a ház asszonya a cukorbetegeknek és diétázóknak kedvez. Ha már eleget gondoltunk magunkra a rendkívül inspiráló süteményillatban, ne felejtsük: a sütemény kiváló ajándék is!

Budapest IV. kerület, Galopp u. 2. – www.edesgyomber.hu

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!