hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: Körtés pite

2007. 10. 23.
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 3 egész tojás, 25 dkg túró, 3 evőkanál citromlé, 3 közepesen nagy körte, őrölt fahéj, 2 dkg szeletelt mandula.

Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként
hozzákeverjük a tojásokat. A túrót villával összetörjük, és összedolgozzuk a
masszával. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós
masszához. Közben a körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, magházaikat kivájjuk,
majd felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy
közepes tortaformát kenjünk ki margarinnal, és lisztezzük ki. Oszlassuk el
egyenletesen a tésztát a formában, és kör alakban helyezzük a tetejére a
körteszeleteket úgy, hogy befedjék a tésztát. Szórjunk a körteszeletekre
cukrozott fahéjat, és hintsük meg mandulaforgáccsal. 170 fokon süssük körülbelül
60 percig.

Kihűtve fogyasszuk.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!