hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Könyvajánló

2004. 12. 13.
Moldova György: Az utolsó töltény Moldova György 1934-ben született. Tanúja volt 20. század még most is indulatokat, vitákat kavaró nagy történelmi eseményeinek. Az általa megélt események sajátos moldovás feldolgozásában a hősei a saját nevükön szerepelve bizonyára újabb vitákat, indulatokat kavarnak úgy a jobb-, mint a baloldalon. (Urbis, 2004.)

Winston S. Churchill:

Az angol ajkú népek története

Churchill nem azért fogott tollat, hogy rivalizáljon a hivatásos történészekkel. Az ő Anglia-története azokról az eseményekről szólt, amelyeket jelentősnek tartott, s amelyek valamilyen módon megmutatták, hogyan alakult ki "az angol ajkú népek sajátos helyzete és jellege". Bár könyve az ő személyes látásmódját tükrözi, Churchill a kor legjobb történészei közül többet felkért, hogy legyenek segítségére. Lehetséges, hogy J. H. Plumb ítélte meg a legjobban a négy kötetet. "Ez a m? fent fog maradni (…), mert megvannak a saját erényei: elbeszélő ereje, találó ítéletei a háborút és a politikát, a katonákat és az államférfiakat, és főleg azt illetően, miképp gondolkodtak az angolok birodalmuk fénykorában, és hogyan éreztek a múltjukkal kapcsolatban." 

Polgár Balázs:

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!