hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nálunk forgat Robert Redford

2000. 11. 11.
Tony Scott brit rendező legújabb, "Spy Games" (Kémjátékok) cím? filmjének egy részét Robert Redford és Brad Pitt főszereplésével jövő héten kezdik forgatni Budapesten. A hetekig tartó forgatás helyszíne eredetileg Haifa lett volna, ám a közel-keleti incidensek miatt a filmezés a magyar fővárosban zajlik majd.

Redford október közepén látogatott Izraelbe mint a Haifában rendezett Nemzetközi Filmfesztivál tiszteletbeli vendége. A produkcióhoz több száz különleges próbajátékot lejátszottak már a múlt hónapban, melyeknek színhelye egy helyi hotel volt Jeruzsálemben. A filmet eredetileg két héten keresztül Izrael különböző helyszínein forgatták volna. Haifa belvárosának egész körzetét úgy készítették elő díszletként, hogy az a lebombázott Bejrúthoz legyen hasonló. Az időközben kirobbant erőszakos cselekmények miatt azonban a film producerei új helyszínt kerestek, s a Magyar Mozgókép Közalapítvánnyal megegyezve úgy döntöttek, hogy Budapesten forgatják a film külső felvételeit. 

Az ügynökhistóriában Budapest a hidegháborús Kelet-Berlint "alakítja" majd. Tóth Erzsébet az alapítvány főtitkára a kiadások kapcsán az MTI-nek úgy nyilatkozott: ha Budapesten lenne megfelelő felszereltség? stúdió a belső felvételekhez, a tizenkét nap helyett egy-másfél hónapig is a fővárosban forgathatnák a produkciót, s jóval több pénzt is költenének nálunk. A stáb egyébként vasárnap érkezik Budapestre a legszigorúbb biztonsági intézkedések közepette. (P. I.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!