hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tiger Woods: mélyütés
Szeretők, hazugságok: magánéleti válságban a golfzseni

2009. 12. 11.
Igazi csillag hullott le a példamutató úriember-sportolók egéről. A kihalófélben lévő kaszthoz tartozó Tiger Woods – a világ legjobban fizetett sportolója – a családi élete körül kirobbant botrány következtében az elegáns golfklubok zöld gyepéről hirtelen a bulvársajtó mocsarába zuhant. Woodsról ugyanis kiderült, hogy a 2004-ben kötött házassága merő képmutatás, a frigy röpke négy éve alatt Tigert hét kétes hírű hölgygyel is hírbe hozták, akik közül többen meg­erősí­tették, hogy viszonyuk volt a 33 éves profi golfozóval. Úgy tűnik, az eset a sportoló anyagi életét is megrendítheti.

A német Der Spiegel szerint az amerikaiak akkor sem háborodtak volna fel jobban, ha mondjuk Bill Clinton nyomdokait követve Barack Obamát kapja rajta valaki egy fehér gyakornoklánnyal az Ovális Irodában. Oprah Winfrey, az ESPN hírcsatorna, a Golf Channel és még vagy egy tucat televízió pedig egymást tapossa abban a versenyben, hogy ki tudja rávenni a szinte csak saját weboldalán nyilatkozó Tigert az első nyilvános interjúra. Mivel azonban a sportoló nem az a nyilatkozós fajta, ha egyáltalán kiáll a nyilvánosság elé, nagy valószínűséggel olyan tévéműsort fog választani, ahol a műsorvezető legalábbis jó ismerőse. Ezért a USA Today szerint Oprah Winfrey talkshowja lehet a befutó, mivel a hölgy Woods egyik közeli barátja.

A golfozó saját weboldalán nyilatkozatot tett közzé, amelyben nyilvánosan is bocsánatot kért. „Csalódást okoztam a családomnak, amit teljes szívemből bánok - áll a nyilatkozatban. - Nem a saját értékrendemnek megfelelően viselkedtem, és nem is úgy, ahogy azt a családom érdemelte volna. Nem vagyok én sem hibátlan ember, és semmi szín alatt sem vagyok tökéletes. Meg fogom próbálni feldolgozni a történteket a családommal, zárt ajtók mögött. Ezek az érzések ugyanis csak ránk tartoznak" - olvasható a honlapon.

A két héttel ezelőttig Alaszkától Ausztráliáig hősként ünnepelt Woods gyönyörű díszletként felépített éle­tét romba döntő események november végén kezdődtek, amikor a golfozó egy furcsa autóbaleset miatt került az újságok címlapjára. Háza előtt ugyanis autójával nekiment egy fának és egy tűzcsapnak, állítólag annyira erősen, hogy feleségének egy fém golfütővel be kellett törnie a hátsó szélvédőt, hogy ki tudja szabadítani. Ez volt legalábbis a hivatalos verzió, ami teljességgel hihetetlen volt sokak számára, mivel a helyszínen felvett jegyzőkönyv szerint a kocsi mindkét oldalán nyílt az ajtó, és az ütközés nem volt elég erős ahhoz, hogy kioldja a légzsákokat. A golfozót, aki a „baleset" következtében mégis közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban ápolták. A decemberi események tükrében azonban egyre inkább az a gyanú ébred a közvéleményben, hogy Woods felesége, a svéd Elin Nordegren nem a hátsó szélvédőt, hanem férjét ütötte ki a golfütővel a kitudódott félrelépések miatt. Nordegren Woods két gyermekének - a kétéves Sam Alexisnek, és a nyolc hónapos Charlie Axelnek - anyja, akivel a sportoló Jesper Parnevik svéd golfjátékos révén ismerkedett meg, akinél a szőkeség bébiszitterként dolgozott. Parnevik a svéd Astonbladet hasábjain bocsánatot kért Elintől, amiért belesegítette ebbe a kapcsolatba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!