hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Emelt fővel távozhatnak

2005. 11. 22.
Ahogy az A válogatottunknak nem sikerült a soron következő világeseményre kijutnia, úgy az U21-es válogatottnak sem sikerült kiharcolnia az Európa-bajnoki részvételt. Mégis, micsoda különbség! Amíg a felnőttek a csoportjukban csak a negyedik helyet szerezték meg, (a nem túl acélos Izlandot és Máltát sikerült csak maguk mögé utasítani) addig fiataljaink Horvátország mögött a második helyet kaparintották meg csoportjukban, megelőzve többek között a futballban jóval erősebbnek tartott svédeket és bolgárokat, így elnyerték a pótselejtezőre a jogot. 

 sorsoláson nem nagyon kedvezett a szerencse, ugyanis Róth Antal csapata azt az olasz válogatottat kapta ellenfélül, amely a legutóbbi hét utánpótlás EB-ből ötöt megnyert, többek között a legutóbbit. Az első mérkőzésen telt ház fogadta a csapatokat az Üllői úton, és ez a címvédőt lepte meg jobban, ugyanis csak 1–1-es döntetlent sikerült elérnie a rendkívül jól játszó magyar válogatottal szemben. A visszavágón irreális körülmények között, szakadó esőben végül az olaszok diadalmaskodtak, és ezzel ők jutottak az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe, de minden elismerést megérdemelnek Husztiék, akik végig szervezetten futballoztak, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak.

Érdemes azon eltűnődni, hogy amíg az ifjúsági válogatottunk rendre jól szerepel, addig ugyanazok a fiatalok, kikerülve az utánpótláscsapatból, miért nem tudják megismételni ezt a teljesítményt a nagycsapatban. A szakemberek azt állítják, hogy már a gyökereknél van a hiba, ugyanis a nyugat-európai országokban a 17-19 éves fiatalok már kifejlett játékosként kerülnek az edző keze alá. Sokak szerint az jelentené a megoldást, ha fiatalon külföldre kerülhetnének. Ezt bizonyítja az is, hogy a külföldön játszó futballistáink jobban bírják a tempót az itthon játszó honfitársaikkal szemben a válogatott mérkőzéseken.

Reménykedjünk benne, hogy ez a válogatott képes lesz megtörni az évek óta tartó eredménytelenséget, ugyanis kiegészülve néhány rutinosabb futballistával, ez lehet a jövő csapata.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!