hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Anti(?)fasiszták
Az erőszakos szélsőbaloldal felemelkedése az Egyesült Államokban

2017. 09. 14.
Miközben a kisebbségek védelmét tűzték ki zászlajukra, a harcos antifasiszták a nevüket megcáfoló módon kényszerítik rá a társadalomra akaratukat. A legitim módon megválasztott kormányt megdöntenék, a konzervatív közszereplőktől elvitatják a szólásszabadságot, miközben a politikai és gazdasági elit erőszakos milíciájaként bármilyen eszközt készek bevetni a cél érdekében.

Amióta Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, egészen drámai megosztottság tapasztalható a társadalomban. Baloldali véleményformálók szerint ennek az az oka, hogy az elnök kijelentéseivel és döntéseivel gyűlölködést szít a különböző embercsoportok között. Konzervatív elemzők viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy a választásokon alulmaradt liberális és globalista erők szisztematikus és jól felépített kampányának köszönhető az elmúlt hónapok drámai eseménysorozata.

Kik azok az antifák?

Az Antifa az antifasiszta kifejezés rövidebb formája. A radikális szélsőbaloldali mozgalom eredetét a második világháború idejére teszik, amikor a náci Németországban harcos fiatalok a hitleri rémuralom ellen próbáltak tüntetni. Mára persze ez a nemes örökség tovaszállt, a mai radikális csoportokra sokkal inkább hatott az anarchista ideológia és a punk kultúra, mintsem az etnikai és vallási megkülönböztetéssel szembeni harc.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!