hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Berlusconi mögül kihátrál a Vatikán
A pápa emberei

2010. 11. 05.
Silvio Berlusconi egyáltalán nem rejti véka alá, hogy „szereti az életet, és szereti a nőket”. Olaszországban régóta sorozatos erkölcsi botrányai képezik a média fő témáját. Az elmúlt hónapokban azonban már az olasz katolikus egyház is bírálta a 74 éves miniszterelnököt, aminek következtében az utóbbi évtizedekben először megbomlani látszik a harmónia a Vatikán és az olasz jobboldali politikai elit között.

Köztudott, hogy Berlusconi soha nem volt feddhetetlen erkölcsű politikus, az elmúlt években azonban szinte heti rendszerességgel került címlapra, amint éppen luxusprostituáltak vagy kiskorúak társaságában „élvezi az életet".

Egy fiatalkorú, marokkói származású lány saját állítása szerint többször is részt vett a miniszterelnök házában tartott orgiákon, amiért cserébe drága ajándékokat és pénzt kapott. A luxusvillában tartott partikra Berlusconi két személyes jó barátja, Emilio Fede újságíró és Lele Mora sztármenedzser pénzzel csábított el fiatal nőket, ami miatt prostitúcióban való segédkezés vádjával eljárás indult ellenük. A Ruby nevű, tizenhét éves hastáncosnő azt állítja, hogy mindezek ellenére nem folytatott viszonyt befolyásos „pártfogójával". Berlusconi ügyvédei természetesen minden valóságalapot nélkülözőnek minősítették a tinédzser kijelentéseit.

Tavaly nyáron pedig attól volt hangos az olasz sajtó, hogy a miniszterelnök egy hatezer euró (1,6 millió forint) értékű gyémánt nyakéket küldött egy fiatal lány tizennyolcadik születésnapjára, ahova egyébként a lány apja hívta meg. Kevéssel az ügy napvilágra kerülése után egy Patrizia D'Addario nevű, negyvenhárom éves luxusprostituált tálalt ki az ügyészségnek, hogy ezer euró ellenében kétszer is részt vett a kormányfő partiján a Palazzo Grazioli villában. Veronica Lariónak, aki huszonöt éve élt házasságban a politikussal, ez volt az utolsó csepp a pohárban, és beadta a válókeresetet. Szerinte férje beteg ember, akinek segítségre lenne szüksége.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!