hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Likvidálták bin Laden helyettesét

2005. 12. 13.
Rakétatámadás következtében Miran Shah-i otthonában meghalt Hamza Rabia, az al-Kaida terrorszervezet harmadik embere. Az első információk szerint bombakészítés közben robbant fel a toborzásért, kiképzésért és hálózati munkáért felelős vezető, ám a háza maradványai között talált lövedékdarabokból kiderült, hogy amerikai–pakisztáni támadásról van szó. A pakisztáni elnök, Pervez Musarraf és a DNS-vizsgálat is megerősítette, hogy Rabia valóban meghalt. Az egyiptomi származású terrorista, aki az Egyesült Államok terrorelhárítása szerint külügyi tevékenységek szervezőjeként meghatározó személyiség volt a szervezetben (rangban bin Laden és al-Zavahiri után következett), több Musarraf és Amerika ellen tervezett merénylet szervezője volt. Az otthonául szolgáló Miran Shah nev? falu egy törzsi, nagy stratégiai jelentőséggel bíró terület, ugyanis a pakisztáni hírszerzés szerint az al-Kaida aktivistái, valamint arab, afgán és belső-ázsiai militánsok rejtőzködnek a térségben. (E. Zs.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!