hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az imám durva imája

2003. 06. 23.
Az olasz kormány nyomására a héten lemondásra kényszerült a római nagymecset imámja, miután egy prédikációjában védelmébe vette az öngyilkos iszlám terroristákat.

A Jerusalem Post izraeli hírmagazin jelentése szerint Abdel-Szami Mahmud Ibrahim Mussza, aki nemrégiben lett a római nagymecset imámja, a "Palesztinában, Csecsenföldön és a világ más részein harcoló iszlám katonák győzelméért könyörgött" egy június elején tartott szertartáson. Giuseppe Pisnau olasz belügyminiszter kijelentette, hogy az olasz mecseteket teljesen meg kell tisztítani az erőszakot hirdető prédikátoroktól.

A harminckét éves egyházi személyiség korábban egy interjúban azt állította, hogy az izraeli öngyilkos merényletekkel szemben a Szaúd-Arábiában, Marokkóban és Olaszországban elkövetettek nem nyerhetnek igazolást az iszlám alapján.

Mussza szerint vannak mártírhalállal járó küldetések, és az azokat elkövetők az iszlám mártírjai, mert egész Palesztina jogtalan megszállás alatt álló háborús övezet. Az imám véleménye szerint azonban a Szaúd-Arábiában, illetve Marokkóban nemrégiben elkövetett
terrortámadások jogtalanok, mivel az "iszlám elítél minden olyan támadást, amely a muzulmánok vendégszeretetét élvező külföldiek ellen irányul", mivel a külföldiek szövetségi kapcsolatban állnak velük, befogadták őket, és felelősek a testi épségükért.

Musszát a szunnita iszlám mozgalom vezető intézményének tekintett kairói Al Azhar Egyetem választotta a szaúdi támogatást élvező római nagymecset élére.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!