hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ekezet nelkul
Veszélyben a magyar nyelv vesszőcskéi?
Ekezet nelkul

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 11.
A digitális eszközöket naponta hasz­nálva sok, a magyar nyelvet a szívén viselő ember meg­retten azt látva, hogy a felhasználók zöme ékezet nélkül kommunikál. már az iskolákban sem ritka, hogy a nebulók éke-zetek nélküli szavakkal fejezik ki írásban a mondandójukat.

Pajor Tamás elsőre csak humorosnak tűnő dalában már felhívta a jelenségre a figyelmet: 


„Probalok enekelni ekezetnelkul 
Meg tudom erteni, 
hogyteged ez feldul
Probalom mondani a lenyeget,
Teged a szamitogep fenyeget.”


 – énekli. Bár vicces, könnyed muzsikának tűnhet, ám ha olvasunk a sorok között, és figyeljük az internetes kommunikációt, talán aggódni is kezdhetünk. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!