hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Z-generáció hangja
Billie Eilish, az antipopsztár
A Z-generáció hangja

AP/Richard Shotwell

2020. 04. 11.
Tudatosan vállalja a „rosszkislány” szerepet, dalaiból süt a depresszió, megtöri a pop műfaj bevett zenei formáit, albumát pedig nem profi stúdióban, hanem otthon rögzítette – mégis az egyik legnépszerűbb popikonná lépett elő a fiatalok körében. BillieEilish ráadásul még csak 18 éves.

Billie Eilish rekordot döntött az idei Grammy-gálán, két szempontból is: ő a valaha élt legfiatalabb énekes, aki mind a négy főkategóriában egyszerre diadalmaskodott (1981 óta egyébként ez senkinek nem sikerült), valamint ő az első olyan előadó ekkora sikerrel, aki már a 21. században született. 

Nem szeretnék sötét lenni, de komolyan azt hittem, nem fogom megérni a tizenhetet.

A (jelenleg) zöld hajú fiatal hölgyet talán mindenki ismeri, formabontó öltözködési és zenei stílusát lehetetlen nem észrevenni. Meglehet, hogy az Eilish-imidzsre sokan csak legyintenek, mint az éppen aktuális, majd múló divatra, 
atiniénekes azonban sikeresen dacol minden kritikusával, hatása pedig nagyobb lehet, mint az elmúlt évtized ,,jó­kislány” képében tetszelgő popsztároké volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!