hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A szélsőjobb tudatosan beépült a szurkolók közé”
Beszélgetés George F. Hemingway magyar származású amerikai üzletemberrel

2013. 09. 05.
„Ilyen a világ” – mondja George F. Hemingway, aki szerint nincs miért meglepődni azon, hogy a gazdasági szféra szereplői a futball támo­gatása által akarnak tetszeni a regnáló hata­- ­­­­lom­nak. Az Egyesült Államokban befutott üzletember úgy véli, a stadionfejlesztések az egész ország számára nagy lehetőséget jelen­tenek, és van abban logika, hogy a futball ügyének felkarolásával szerezzenek szavazókat politikai pártok. A Hemingway Group és a Budapest Honvéd FC első embere a renitens szur­­kolók megzabolázása érdekében egész szektorokat záratott már be, és ultrákat tilta­tott ki a stadionból, mondván, a szélsőséges meg­nyilvánulásokkal szemben csak kemény eszközökkel lehet fellépni.

Az elmúlt időszakban éles bírálatokat kapott az Orbán-kormány azért, mert a gazdasági nehézségek ellenére kiemelten támogatja a sportot, különösen a labdarúgást és a hazai profi futballt…

– Bocsánat, álljunk csak meg itt! A professzionális hazai labdarúgást a jelenlegi kormány egy fillérrel sem támogatja. Ezt minden alkalommal visszahallom, pedig alapvető tudatlanság vagy hazudozás lehet ennek az alapja.

Általánosabban kérdezem akkor. Van létjogosultsága, társadalmi haszna annak, hogy az állam belenyúl a sport világába?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!