hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Félelem kérdőjelekkel
Koronavírus: gyanús eredet és felemás kezelés
Félelem kérdőjelekkel

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
A Vuhanból útnak indult koronavírus már a kétezredik áldozattal is végzett, és az Egészségügyi Világszervezet „csak semmi pánik” retorikája még tovább fokozza a félelmet, különösen amiatt, mert a vírus eredetéről igen nyugtalanító információk terjednek. Miközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai rezsim vállát veregeti, és dicséretben részesíti a pekingi vezetést, amiért a koronavírus elleni hatékony fellépésük révén időt nyertek a világ számára, a fertőzöttek száma immár 75 ezerre rúg. Hiába halt meg már több mint kétezer ember, a WHO valamiért példát statuált HsziCsin-pingből, és a többi nemzetet arra szólították föl, hogy kövessék a példáját a kór elleni harcban.

Egyre többen vetik fel a nemzetközi gazdasági válság lehetőségét.

 

Az ENSZ egészségügyi szervezetének etióp elnöke, TedrosAdhanomGhebreyesus egy németországi tanácskozás során határozottan tagadta, hogy a kínai rezsim bürokráciáját lebénította volna a vírus, ahogy azt is, hogy Peking gondatlansága okozza a kór világméretű terjedését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!