Hetek Univerzum
A megrontás programja
Több mint 30 éves a társadalmak szivárványosításáról készült terv

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

A megrontás programja
Több mint 30 éves a társadalmak szivárványosításáról készült terv
2013. 08. 15.
„Az új katolicizmus” jegyében egyre több hagyományos vallási felsőoktatási intézmény is követi az elitegyetemek által elindított trendet. A Harvard 2009-ben nyitotta meg a melegkutatási tanszéket, és az Egyesült Államokban több mint 3200 egyetemi homoszexuális diákszervezet működik már, beleértve a külföldi diákok által is szívesen látogatott neves intézményeket. (2013. 08. 09.)

1987-ben rendezték meg több százezer aktivista részvételével az első homoszexuális washingtoni menetet. Martin Luther King 1963-as beszéde által híressé vált fekete emberi jogi tömegrendezvény mintájára meghirdetett menet felhívással fordult az amerikai kormányzathoz. 

A dokumentum összefoglalja a meleglobbi alapköveteléseit: „Elvárjuk, hogy a kormányzat ugyanolyan védelmet adjon a szexuális orientáció miatti diszriminációval szemben a munkahelyeken, a közösségi szállásokon és az oktatásban, mint amit a faji, valamint a hitvallás, a bőrszín, és az etnikai és nemzeti származás alapján történő diszkriminációval szemben biztosít.”

A törvénynek meg kell tiltania azt – követelték a menet szervezői –, hogy bármely munkaadó, ingatlantulajdonos vagy iskola vallási alapon elutasítson homoszexuálisokat, akkor is, ha – az egyébként alkotmány által védett vallásszabadság alapján – joguk lenne erre. Az ilyen intézményeknek az adómentességi státusuk elvesztésével kellett számolniuk már a nyolcvanas évek végén.

Az egyik híressé vált esetben a massachusettsi Katolikus Karitász kénytelen volt felszámolni a működését, miután a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók örökbefogadásra gyermekeket közvetíteni homoszexuálisoknak.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!