Elismerte az HBO műsorvezetője, hogy az abortusz gyilkosság, de szerinte él már elég ember a bolygón
Elismerte az HBO műsorvezetője, hogy az abortusz gyilkosság, de szerinte él már elég ember a bolygón

Twitter/@KYLENABECKER

2024. 04. 15.
Az HBO műsorvezetője, Bill Maher a Real Time pénteki adásában elismerte, hogy az abortusz szerinte is gyilkosság, de rögtön hozzá is tette, hogy nincs vele problémája, mert van már elég ember van a bolygón.

A Piers Morgan és Gillian Tett brit újságírókkal folytatott panelbeszélgetés során Maher elismerte, hogy következetes az az érvelés, hogy az abortusz mindig rossz, és hogy a terhesség különböző stádiumaiban történő határmegvonási kísérleteknek igazából kevés értelme van.

Kiemelte, hogy az idei választás egyúttal a bevándorlás és az abortusz ügyében vívott csata is lesz.

„Sokan úgy gondolják, hogy ez gyilkosság. Ezért nem értem ezt a 15 hetes dolgot, vagy Trump tervét, hogy 'hagyjuk az államokra'. (Akkor ő most) úgy érti, hogy a csecsemők megölése egyes államokban rendben van?” – tett fel a kérdést Maher. „Tiszteletben tudom tartani az abszolutista álláspontot. Tényleg. Szidom is a baloldalt, amikor azt mondják, hogy 'Ó, tudod mit, ők (egyszerűen) csak gyűlölik a nőket, azokat az embereket, akik nem abortuszpártiak'. Ők nem gyűlölik a nőket. Ezt csak kitalálták” – fogalmazott.

„Azt hiszik, hogy ez gyilkosság, és valamiképpen az is. (De) nekem ez nem gond. Úgy értem, 8 milliárd ember él a világon. Sajnálom, nem fogsz hiányozni. Ez az álláspontom.”

Miután a panel és a közönség is elcsendesedett, Maher hozzátette: „(Hát) nem éppen ez az álláspontod, amikor a választás (joga) mellett állsz ki?!”

(Fox / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!