"Közösen állunk ki Izrael mellett" - Kurz szolidaritása jeléül kitűzte az izraeli zászlót a bécsi kancelláriára
Kijelentette: a leghatározottabban el kell ítélni az Izraellel szembeni terrortámadásokat
"Közösen állunk ki Izrael mellett" - Kurz szolidaritása jeléül kitűzte az izraeli zászlót a bécsi kancelláriára

Forrás: Twitter/Sebastien Kurz

2021. 05. 14.
Sebastian Kurz határozottan elítélte az Izrael elleni terrortámadásokat és a zsidó állam melletti kiállása, szolidaritása jeléül felvonta az izraeli zászlót Ausztria szövetségi kancelláriájának épületére. A Hamasz terrorszervezet Gázából már több mint 2000 rakétát lőtt ki izraeli civilekre, melyre megtorló csapásokkal válaszolt a hadsereg.

Az aktuális eseményekkel kapcsolatos percről percre tudósításunkat itt érheti el.

Az osztrák kancellár Twitter-bejegyzésében leszögezte, hogy

"az Izrael elleni terrortámadásokat a leghatározottabban el kell ítélni", majd hozzátette, hogy Ausztria "Izrael oldalán áll"

mellékelve a képet az osztrák és EU zászlók mellett lobogó izraeli zászlóról a bécsi kancellária épületén.

Ausztria izraeli nagykövete, Hannah Liko szintén megosztotta Kurz képét a következő szöveggel: "az Izrael iránti szolidaritás jeléül ma kitűzték az izraeli zászlót az osztrák szövetségi kancellária tetejére."

Ausztria külügyminisztere szintén támogató tweetet tett közzé, kijelentve, hogy "a folyamatos Izraelt érő rakétatámadások közepette szolidaritásunkat fejezzük ki izraeli partnereink felé".

Több mint 2000 rakétát lőttek ki hétfő óta Izraelre a Gázai övezetből. Csak csütörtök este és péntek reggel 220 rakéta indult el a zsidó állam felé, melyekből 30 a Hamasz-irányította területen csapódott be. 

Kilenc izraeli életét vesztette, többen megsérültek. A Hamasz információi szerint több, mint 100 gázai halt meg a megtorló csapásokban.

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!