"Azt éreztem, hogy le akarnak vadászni" - Sebastian Kurz bejelentette, teljesen visszavonul a politikától
A volt osztrák kancellárt még októberben kényszerült lemondásra korrupciós vádak miatt
"Azt éreztem, hogy le akarnak vadászni" - Sebastian Kurz bejelentette, teljesen visszavonul a politikától

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 12. 02.
Sebastian Kurz csütörtök délelőtt bejelentette, teljesen visszavonul a politikától. Érzelmes búcsúbeszédében arról beszélt, hogy úgy érezte: "le akarják vadászni". 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Sebastian Kurz még októberben kényszerült lemondani a kancellárságról, miután korrupciós botrányba keveredett. Azóta az Osztrák Néppártot vezette elnökként és frakcióvezetőként. 

A volt kancellár beszédében azt mondta, az elmúlt hónapok szinte csak arról szóltak, hogy a különböző vádakkal és eljárásokkal szemben védekezett. Bár ez a politikában megszokott,

számára mégis "nagyon kimerítő volt". 

Kurz elmondta, rendkívül hálásnak érzi magát, amikor visszaterkint az elmúlt 10 év politikai tevékenységére. Tudta, hogy mivel rengeteg döntést kell nap mint nap hoznia, ezért hibázni is fog, de azt is érezte, hogy "vadásznak rá". 

"Nekem is vannak hibáim és gyengeségeim"

- fogalmazott. Hangsúlyozta, nem szent, de nem is bűnöző, sok rossz döntést hozott. Leszögezte, alig várja, hogy a bíróságon bebizonyíthassa, hogy az ellene felhozott vádak hamisak. 

Kurznak egyébként nemrég kisfia született, sokak szerint a döntéséhez a végső lökést ez adta meg. Amikor meglátta a kezében az újszülött csecsemőt, akkor változott meg benne valami. 

(Kronen Zeitung)

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!