hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Posztolt a bibliai házasságról, meghurcolták az ifjú rendőrtisztet - Interjú Jacob Kersey-vel
Krisztusért megéri mindent elveszíteni
Posztolt a bibliai házasságról, meghurcolták az ifjú rendőrtisztet - Interjú Jacob Kersey-vel

Forrás: First Liberty Institute

2023. 03. 30.
Alig néhány hónapja volt rendőr, kiemelkedő munkát végzett, főnökei mégis ultimátum elé állították a 19 éves fiatal keresztény tisztet, miután kiállt a házasság bibliai meghatározása mellett.

Magyarországról nézve hihetetlennek tűnik, hogy valaki elveszítse a munkáját csupán azért, mert hangot ad hitelveinek a közösségi médiában. Össze tudná foglalni nekem, pontosan mi is vezetett idáig?

– Idén január elején megosztottam keresztény hitemet a házassággal kapcsolatosan a saját Facebook-oldalamon. A poszt szövege így szólt: „Isten találta ki a házasságot. A házasság elsősorban Krisztus és az egyház kapcsolata. Éppen ezért nem létezik homoszexuális házasság.” Másnap a felettesem máris hívott, hogy el kell távolítanom a bejegyzést, és figyelmeztetett, amennyiben nem teszem, ki is rúghatnak az állásomból, mivel megsértettem „az állam és az egyház szétválasztásának” elvét. Közöltem vele, nem törölhetem a posztot, hiszen azzal mély hitbéli meggyőződésemmel mennék szembe. Itt azonban nem ért véget a történet, kicsit később már a rendőr hadnagy hívott, hogy azonnal távolítsam el a bejegyzést. „Itt mindnyájan keresztények vagyunk” – igyekezett közös platformra helyezkedve meggyőzni, de nem sikerült. Újfent megtagadtam a kérést, mire közölte velem, az ügyet a rendőr őrnagy elé viszi.

Nem sokkal később hívott az őrnagy is, de már azzal, hogy a következő reggel adjak le minden felszerelést, ami a város tulajdona. Egy hosszú, nyugtalan éjszaka után, mikor végig azon gyötrődtem, el akarom-e veszíteni a munkám a hitem kifejezéséért, világossá vált számomra, nem tehetem meg, hogy szembemenjek a meggyőződéseimmel. Másnap le is adtam a felszerelést, és kihallgatásra mentem, melyen részt vett a rendőrfőnök, az őrnagy, a kapitány és a hadnagy is. A találkozó során a rendőrfőnök rendkívül dühös lett rám. A természetes házassággal kapcsolatos hitelveim kifejezését a „négerezéshez” hasonlította. Kijelentette, hogy felfüggesztenek arra az időre, amíg a város lefolytatja a nyomozást az ügyemben. Egy héttel később ultimátum elé állítottak: vagy cenzúrázom az álláspontomat, vagy elvesztem a munkámat. Ha továbbra is megosztom a bibliai igékkel kapcsolatos „sértő” véleményem vagy értelmezéseim, eltanácsolnak. Január 17-én végül lemondtam, miután tisztában voltam vele, rendőrtisztként milyen fontos a vezetés támogatását élvezni, és egyértelművé vált számomra, hogy ezt elvesztettem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!