hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ördögi csapdát állított Izraelnek a Hamász
A túszalku felülírta a háborút
Ördögi csapdát állított Izraelnek a Hamász

Or Jisszakár, az Izraeli Védelmi és Biztonsági Fórum (IDSF) kutatási vezetője Budapesten a Danube Institute konferenciáján vett részt.(Fotó: Danube Institute / Német Réka)

2023. 11. 29.
Az izraeli hírszerzési kutatóintézet vezetője a Heteknek elmondta: óriási hibát követtek el az október 7-ei fekete szombaton, de még nagyobb ára lenne, ha a Hezbollah és Irán is megtévesztené Izraelt.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

  Október 7-én a Hamász meglepte Izraelt, mert előtte sikeresen elhitette, hogy nem is érdekelt a konfliktus elmélyítésében. A tűzszünet és a túszalku kapcsán most is igyekeznek elhitetni, hogy nem azok a szadista gyilkosok, akiket a fekete szombaton láthatott a világ. Nem tartanak attól, hogy ez a megtévesztés egy még nagyobb támadás előkészületeit leplezi, ami már nem Gázából érheti Izraelt?

Készen kell állnunk erre a lehetőségre, mert tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenség szándéka nem ért véget október 7-én. A Hezbollah most azt a képet igyekszik kialakítani, hogy nem érdekeltek a háborúban, ezért csak kisebb, inkább jelképes támadásokat intéznek az északi határ felől. Azt is üzenik, hogy tanultak a 2006-os háborúból, és nem akarják megkockáztatni a súlyos izraeli válaszcsapást. De tévedés lenne azt gondolni, hogy elrettentettük őket, mert ugyanezt gondoltuk a Hamászról is október 7-e előtt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!