hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Anyázás helyett
Anyázás helyett

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 07. 08.
Egyetért-e Ön azzal, hogy szigorítsák a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények büntetési tételeit?” – akár ez a kérdés is szerepelhetne a családok védelméről szóló Nemzeti Konzultáció kérdései között. A válasz (ebben az esetben is) borítékolható lenne. Remélhető, hogy a kormány kérdés nélkül is napirendre tűzi majd a szigorítást (mint ahogy már be is harangozták). A népharagot a politikai döntéseibe rendre bekalkuláló Fidesz-KDNP Kaleta Gábor ügye után nem is tehetne mást, akkora a közfelháborodás.

A számítógépén több mint 19 ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tároló egykori perui nagykövet – aki ezzel egy nemzetközi pedofil hálózat részévé is vált – valószerűtlenül enyhe ítélettel úszta meg az elsőfokú bírósági tárgyalást: egyéves börtönbüntetését két év hat hónapra felfüggesztették, és kapott 540 ezer forint pénzbüntetést. Ráadásul ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Az azonnal statáriális bírósággá alakuló közösségi oldalakon a kommentelők által kiszabott büntetések között az „egyszerű” halálbüntetés volt szinte a legenyhébb ítélet.

A sorba a politikusok is beálltak, hátha leesik némi politikai haszon: a kormányoldalon a független bíróságokat kárhoztatták, az ellenzékiek meg a „fideszes” ügyészséget, és mindkét oldal a másikhoz igyekezett kötni Kaleta Gábort (aki egyébként baloldali és jobboldali kormányokat egyaránt szolgált, bár kétségtelen, hogy 2001-ben, az első Fidesz-kormány idején került a Külügyminisztériumba).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!