hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Tíz év múlva Szodoma”
Kiközösítik a kritikus képviselőket

2012. 06. 21.
Több ezer gyűlölettel teli, fenyegető üzenetet kapott egy nyolcgyerekes parlamenti képviselő Izraelben. Az orosz származású Anasztazia Michaeli - aki korábban leningrádi szépségkirálynő és divatmodell is volt - bírálta az egyik népszerű izraeli kereskedelmi tévé­csa­torna szórakoztató gyerek­műsorait. „Miért kell olyan show-műso­rokat sugározni, ame­lyek azt népszerűsítik, hogy kisfiúk sminket hordjanak és szoknyát viseljenek?" - kérdezte Michaeli.

„Úgy vélem, hogy a homoszexuálisok többsége azok közül kerül ki, akik nagyon fiatalkorban szexuális zaklatást éltek át. Sokan közülük negyvenéves korukra öngyilkosok lesznek" - mondta a képviselőnő, aki kutatási eredményekkel is alátámasztotta állításait. Ezek szerint a homoszexuális férfiak közül minden nyolcadik élete során legalább egyszer öngyilkosságot kísérel meg.

Michaeli sürgette, hogy pszichiáterek és családvédő szakemberek bevonásával igyekezzenek segíteni a melegközösség problémáin, mert - mint mondta - „a konspiratív hallgatás csak fokozza a gondokat". Hozzátette, hogy azért kezdeményezi a parlamenti és társadalmi vitát, mert a szabadságjogok nevében ma már korlátlanul lehet gyerekeknek népszerűsíteni a homoszexualitást. „Felelősségünk van a következő nemzedék felé, mert ha a ma hatévesek ilyen tartalmakat néznek, akkor tíz év múlva Szodomában fogunk élni. Hová tűntek a Szentföld értékei?" - kérdezte Michaeli, aki konkrét vizsgálatot is sürgetett a népszerű izraeli kereskedelmi csatorna, a Channel 10 műsorai kapcsán.

A képviselőnő részben elérte célját, mert megjegyzései nagy vitát indítottak el, ám ennek ő maga vált a célpontjává. „Michaeli megjegyzései szennyfolttal borították be az egész Knesszetet" - nyilatkozta felháborodottan Nican Horovic, a baloldali Merec párt képviselője, aki az izraeli parlament egyetlen nyíltan homoszexuális tagja. A Merec elnöke, Dror Mizrahi pedig arra szólította fel a politikusnőt, hogy „sztereotípiák és előítéletek hangoztatása helyett inkább a melegközösség jogainak elismertetéséért folytasson küzdelmet". A Munkapárt melegjogi fóruma szerint a képviselőnő nyilatkozata „gyűlölködő", és „semmi köze a realitásokhoz", az Izraeli Meleg Fiatalok szervezetének elnöke pedig azt állította, hogy „ezek a megjegyzések abból az időből származnak, amikor boszorkányokat égettek máglyán".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!