hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Csapás Izraelre: megegyezett Washington és Teherán?

Irán és az Egyesült Államok is győzelemként értékeli az Izraelre mért példátlan támadást, mely során a zsidó állam amerikai, európai és arab államok segítségével visszaverte a rá küldött több száz gyilkos drón és rakéta nagy többségét.

Ezért tisztelik a Wagner-zsoldosokat az egyik legszegényebb afrikai országban

Néhány négyzetméteres bazaltszigeten állok az Ubangi folyó közepén. A bal part Belga Kongó, a jobb part a Közép-afrikai Köztársaság. Azon gondolkodom, hogyan lehet egy mezőgazdaságra kiválóan alkalmas, ásványkincsekben párját ritkí­tóan gazdag régió a föld legszegényebb területe?

Orbán Balázs a Heteknek: a brüsszeli vezetőket terheli a felelősség

Karhatalmi eszközökkel próbálták meg ellehetetleníteni azt a nemzetközi konferenciát Brüsszelben, aminek Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt az egyik fő előadója. A tiltást végül hatályon kívül helyezték, a rendezvény pedig óriási reklámot kapott.

Belföld

Nő a kivándorlók száma – megnéztük az okokat

2022 óta újra növekvőben van a kivándorló magyarok száma, ami tavaly rekordot ért el, tekintve, hogy 2023-ban 33 700-an hagyták el az országot. A mérleget a bevándorló külhoni magyarok – főleg az ukrajnai menekültek – növekvő száma tartotta egyensúlyban.

Kimutatták a foguk fehérjét – E heti köszöntőnk

Öt évvel ezelőtt volt szerencsém Rómában részt venni Yoram Hazony izraeli filozófus rendezvényén, a NatConon, amelynek a célja az volt, hogy platformot adjon a világ konzervatív gondolkodóinak. Azóta is minden évben megszervezik a konferenciát, ezúttal a közelgő európai parlamenti választások miatt Brüsszelben.

Hit és értékek

Mióta áll Róma, az örök város?

A hagyomány szerint 2777 évvel ezelőtt alapította Rómát Romulus és ikertestvére, Remus. A dátumot jóval később következtette ki egy ókori történetíró, ám ettől még tény, hogy a civilizációnkat alapvetően meghatározó város évezredek óta áll.

Irán végzetes hibát követ el, amikor támadja Izraelt

Napjainkban igen sajátos módon látjuk az ősidők óta pusztító zsidógyűlölet posztmodern megnyilvánulását. A Nyugat válasza az Izrael elleni iráni támadásra csöppet sem megnyugtató, de nem is teljesen meglepő.

HISZ: Nem csak segélyt adunk az embereknek

János apostol azt mondja: „ne szóval szeressünk, se nyelvvel: hanem cselekedettel és valósággal”. ezt a bibliai elvet követjük a Hit Gyülekezete Sze­retetszolgálatában, amin belül 40 helyi szervezettel segítünk Magyarországon és a határon túl! (x)

HÁTTÉR

Ilyennek képzeli Hollywood a polgárháborúba süllyedő Egyesült Államokat

Szerettünk volna egy ütős filmet Amerika belső feszültségeiről és megosztottságáról. De ezt most nem kaptuk meg. Helyette újságírók hosszú utazásának lehetünk tanúi, majd Washington videójáték-szerű ostromába csöppenünk. Pedig a feldobott témában jóval több lenne.

Növekvő antiszemitizmus az amerikai jobboldalon

Az amerikai konzervatív hagyomány és a republikánus mainstream kihívójaként az elmúlt néhány évben létrejött egy szélsőjobboldali konstelláció, amelynek önazonosításában a holokauszttagadás, a zsidógyűlölet és az Izraellel ápolt kapcsolat elutasítása mind központi szerepet játszik.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!