hetilap

Hetek hetilap vásárlás
HISZ: Nem csak segélyt adunk az embereknek
HISZ: Nem csak segélyt adunk az embereknek

Fotó: HISZ

2024. 04. 18.
János apostol azt mondja: „ne szóval szeressünk, se nyelvvel: hanem cselekedettel és valósággal”. ezt a bibliai elvet követjük a Hit Gyülekezete Sze­retetszolgálatában, amin belül 40 helyi szervezettel segítünk Magyarországon és a határon túl! (x)

Történetünk harminc éve kezdődött, amikor a Cea­ușescu elnyomása alatt élő erdélyi magyaroknak juttattunk ki segélyszállítmányt. Ez rendszerint ruhaadományokat, tartós élelmiszert, tisztálkodó- és tisztítószereket tartalmazott, valamint aktivistáink Bibliákat is átcsempésztek a határon. Azóta is rendszeresen szerepet vállalunk belföldi és külföldi missziókban; többek között Ukrajnában, Törökországban, itthon a dunai árvizeknél, a vörösiszap-katasztrófánál és a koronavírus idején is támogattuk az egészségügyi intézményeket azon túl, hogy rendszeres támogatásban részesítünk családokat, időseket.

A Hit Gyülekezete Csemete Nevelőszülői Hálózatát 2020-ban indítottuk el, hogy gyermekvédelmi szakellátás keretében, magas szakmai színvonalon tudjunk otthont nyújtani ideiglenes hatállyal elhelyezett és nevelésbe vett gyerme­kek, valamint utógondozás keretében fiatal felnőttek számára. Jelenleg Magyarországon 23 ezer gyermek van, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak vér szerinti szüleikkel élni, és mivel nincs megfelelő mennyiségű nevelőszülő, ezek a gyerekek állami gondozásra szorulnak. Munkatársaink célkitűzése, hogy az intézményi környezet helyett a család szeretetét nyújtsák a gyermekek számára. 

Fotó: HISZ
Kovács Sándor, a HISZ elnöke (Fotó: HISZ)

– Nagyon fontos, hogy empátiával, együttérzéssel forduljunk egy rászorulóhoz, mert alárendelt helyzetben van, sérülékeny. Ezt a sérülékenységet kell nekünk áthidalni és kipótolni. Azzal, amikor odamegyünk, és adunk neki élelmiszert, bútort vagy bármit, amire szüksége lehet, látja bennünk Jézus Krisztus valóságát.

Fotó: HISZ
Agyaki Mónika, a pécsi HISZ regionális vezetője  (Fotó: HISZ)

– Az élet mindent hozhat. Például ma lement a gyakorlat, és az irányítónktól megkaptuk a riasztást, hogy egy tűzeset van a belvárosban, kollégáim már egyenruhában, védőfelszereléssel indulnak ki a kárhelyszínre, és segítenek a családnak. Ilyen a mi életünk.

Fotó: HISZ
Bondor László,  az erdélyi HISZ vezetője (Fotó: HISZ)

– Isten nemcsak segélyt akar adni az embernek, hanem meg akarja változtatni a sorsát. Mi hiszünk a változásban, és ezt próbáljuk továbbadni az embereknek, hogy a Szent Szellem által valós 
változás jöhet az életükbe. Az evangélium meghozza a változást.

Fotó: HISZ
Molnárné Krisztina, a Csemete Nevelőszülő Hálózat munkatársa (Fotó: HISZ)

– Én már gyerekkoromban éreztem, hogy szeretnék gyerekeket menteni úgy, hogy kihozom őket az intézetből, csak nem tudtam, hogy ez egy szakma, és hogy ilyet nem csak örökbefogadással lehet…

Fotó: HISZ
Nileborg Krisztián, a KERT Alapítvány TIKVA szolgálatának munkatársa (Fotó: HISZ)

– Dupla dinamit a TIKVA szolgálat, hiszen nemcsak a fiatalok éves csúcsprogramja egy általunk működtetett tábor, hanem ugyanilyen nagy áldás a szülőknek is, hiszen rengeteg olyan gyerek van, akiknek 24 órás felügyeletre van szükségük. Sokszor volt úgy, hogy már a tábor első napján kaptunk köszönő leveleket fényképpel, hogy ez az év első napja, amikor a férj és a feleség ketten együtt el tudtak menni sétálni.

Fotó: HISZ
Pappné Turik Tímea, a Palásti László Általános Iskola és Óvoda igazgatója (Fotó: HISZ)

– Magy a felzárkózó települések között található, a 300 legszegényebb település egyike. 2012-ben az iskola léte bizonytalanná vált, és ha a Hit Gyülekezete nem lépett volna be fenntartóként, megszűnt volna az általános iskolai oktatás, ami a település fennmaradását is veszélyeztette. Azóta a fejlesztési támogatáson túl a gyülekezet szeretetszolgálata is minden évben támogatja az itteni munkánkat.

Fotó: HISZ
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!