hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mike Pence és Ben Carlson is megszólalt a Heteknek

A Family Research Council keresztény családvédelmi szervezet fennállásának 40. évfordulója alkalmából a napokban jelentős konferenciára került sor Washington D.C.-ben, melyen többek között Donald Trump volt amerikai elnök, Mike Pence volt alelnök, Ron DeSantis, Florida kormányzója is felszólalt. Helyszíni riportunkat olvashatják.

Amerika elismerte: irányítani akarja a világot

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint a világ egy új diplomáciai rendre áll át, amelyben Washingtonnak kell az élen járnia az Oroszországból és Kínából érkező növekvő fenyegetések leküzdésében. De vajon képes-e erre az Egyesült Államok és az általa vezetett szövetség?

A káosz korszaka következhet - E heti köszöntő

Miközben az ukrajnai háború árnyékában élő egyszerű európai polgárok egyre inkább sóvárognak a régi, békés életük után, a mindenféle háborús konfliktustól távol eső Amerikában erősödnek azok a hangok, melyek szerint Washingtonnak vissza kell szereznie a világ feletti uralmat.

Belföld

Mennyire vannak jelen az apák a magyar családok életében?

„Ma egy olyan új apagenerációról beszélhetünk, amely tudatos jelenlétre törekszik a családjában” – mondja Véssey Miklós, akinek idén jelent meg Apa kezdődik című könyve.  A fiatal írók körében hangsúlyos téma lett az apaságélmény, elég csak Varró Dániel vagy Grecsó Krisztián írásaira gondolni, ebbe a sorba illeszkedik Véssey Miklós rövid és szellemes tárcákat tartalmazó kötete is.

Hit és értékek

Tömegek megtérése: megdöbbentő beszámoló a jeruzsálemi ünnepsorozatról

Jeruzsálem életében messze a legmozgalmasabb időszak az őszi ünnepek sora. Az újév napjaiban nemcsak reménység és vidámság száll a háztartásokra, hanem zsidók százezrei keresik Istent, hogy az engesztelés napján elnyerjék a Teremtő tetszését. Beszámoló az ünnepek forgatagából.

HÁTTÉR

Négy fal közé szorítanák a vallásokat Franciaországban

Az abaja betiltása a francia iskolákban valójában nem jogi, hanem politikai kérdés. A következő dilemma elé állítja a liberálisokat: ellenezzék-e a lépést az egyéni szabadságjogok védelmében, vagy támogassák a szekularizmus nevében?

Megbékéléshez vagy feszültséghez vezet az ausztrál alkotmány módosítása

Október 14-én Ausztrália népszavazással fog dönteni történelme egyik legjelentősebb al­kotmánymódosításáról. A Voice (Hang) indítvány szerint a parlament munkáját egy őslakos bizottság segítené, mely állandó képviseletet nyújtana az „első nemzetbeli” lakosoknak. Jónak tűnik, mégis vannak ellenhangok.

Tömegek borulnak ki a londoni vezetés legújabb autóellenes lépésén

Augusztus végén a külvárosi részekre is kiterjesztették Londonban az ultraalacsony kibocsátási zóna (ULEZ) megjelölést, a brit főváros így a világ legnagyobb szigorított behajtású területe lett. A bírálók szerint ez csak durva sarcolás, a polgármester viszont már asztmától megmentett gyerekek tömegeit vizionálja.

Kinek az érdekeit szolgálja az indiai-európai kereskedelmi út?

A szeptember elején megrendezett G20 gyűlésen bejelentették az IMEC, azaz az India–Közel-Kelet–Európa Gazdasági Korridor felállítását. A történelem során nem először fordul elő, hogy az európai népek az Indiával való kereskedelmi lehetőség kiszélesítését keresik, ahogy az sem, hogy ez a kapcsolat riválisok ellen irányuljon.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!