hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mennyire vannak jelen az apák a magyar családok életében?
Átalakulnak a hagyományos szerepek
Mennyire vannak jelen az apák a magyar családok életében?

Véssey Miklós családjával(Mészáros Péter / Family magazin)

2023. 09. 20.
„Ma egy olyan új apagenerációról beszélhetünk, amely tudatos jelenlétre törekszik a családjában” – mondja Véssey Miklós, akinek idén jelent meg Apa kezdődik című könyve.  A fiatal írók körében hangsúlyos téma lett az apaságélmény, elég csak Varró Dániel vagy Grecsó Krisztián írásaira gondolni, ebbe a sorba illeszkedik Véssey Miklós rövid és szellemes tárcákat tartalmazó kötete is.

   Készültél az apaságra? Fontos cél volt az életedben, hogy apa legyél, vagy egyszerűen így hozta az élet?

– Volt ilyen vágyam, de igazából a szerelemből, házasságból, a feleségemmel való kapcsolatból jött az, hogy gyermekeket is szeretnénk. Szerintem a szülőszerepre nem lehet igazán felkészülni, de azért próbáltam megtenni, amit lehet: sok helyre elmentem, és elolvastam mindent. Azt eleve eldöntöttem, hogy én aktívan részt fogok venni a családom életében. Ebben nincs semmi extra, mivel úgy látom, hogy a mi generációnkban most egyre jobban terjedőben van a jelen lévő apa modellje. 

NÉVJEGY

Véssey Miklós (1990) szépirodalmi szövegeket szerkeszt és ír, 2016 óta publikál, elsősorban novellákat és verseket. Budakeszin él és dolgozik, két gyermek édesapja. 
A Képmás magazin rendszeres szerzője, legutóbbi kötete Apa kezdődik címmel a Harmat Kiadónál jelent meg 2023-ban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!