hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Megbánták a nemváltást, de van-e visszaút?

Egyre többen bánják meg, hogy éretlenül, nyomás hatására nemváltó beavatkozások mellett döntöttek, testükben azonban ekkorra már sokszor visszafordíthatatlan a hormonokkal, műtétekkel okozott kár. A növekvő detransz mozgalmat már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Mi a terve Putyinnak Afrikával?

Július végén rendezték meg a második Oroszország–Afrika csúcstalálkozót Szentpéterváron. Az esemény aprópóján körülnéztünk, honnan indultak újra a peresztrojka után, és hol tartanak ma ezek a kapcsolatok.

Belföld

Kezdődik az atlétikai vb: interjú Németh Balázzsal és Baji Balázzsal

„Az eddigi legnagyobb magyarországi sportesemény elõtt állunk” – mondta Schmidt Ádám, sportért felelõs államtitkár. Túlzás nélkül állítható, hogy augusztus 19–27. között Magyarország a világ érdeklõdésének középpontjában lesz. Az olimpiai játékok és a labdarúgó-világbajnokság után az atlétikai világbajnokság a legnézettebb és legjelentõsebb sportesemény a világon. Több mint 200 ország több mint kétezer versenyzõje indul a 19. atlétikai világbajnokság 49 versenyszámában Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban.

Drámai számok: rengeteg magyar a pornó fogságában

A magyar internetezők több mint harmada fogyaszt havonta pornográf tartalmat, és több időt lóg ilyen oldalakon, mint például a legnépszerűbb streamingszolgáltatón, a Netflixen. Hazánk nemzetközi viszonylatban is a leginkább „fertőzött” országok közé tartozik: a magyar férfiak fele, míg a nők egyötöde Látogatja a legnépszerűbb pornóoldalakat.

Majd elválik? - E heti köszöntő

Egy amerikai intézet friss felmérésében azt kutatta, hogyan hat a házasságokra az, hogy a felek lényegében többet görgetik egymás mellett ülve az okostelefonjaikat, mint amennyit egymással beszélgetnek.

Hit és értékek

Így formálnák át Dél-Amerikát a neomarxisták

A járvány miatti négy­éves szünet után a brazil fővárosban újra megrendezték a világ legnagyobb baloldali fórumát, amelyet az 1990-es alapító kongresszus helyszínéről Sao Paulo Fórumnak neveznek. A szélsőséges mozgalom célja Latin-Amerika és más térségek teljes kulturális és társadalmi átformálása, párhuzamosan a nyugaton zajló kulturális háborúval.

HÁTTÉR

Mi húzza ki a csapdából a magyar gazdaságot?

A háborús és inflációs válság zavarokat hozott létre az elmúlt években többé-kevésbé töretlenül fejlődő magyar gazdaságban. A külföldi beruházások 2021 óta minden évben rekordokat döntenek, azonban nem biztos, hogy ez jelenti a megoldást ebben a nehéz helyzetben.

Mutatjuk, hogyan kerülhetők el a napozás káros hatásai

Az időjárási szélső­ségek ellenére reménykedhetünk, hogy még nincs vége a nyárnak, és újra élvezhetjük a napsütést. Ezzel egy időben fontos hangsúlyoznunk a bőrünk védelmét. Minden évszaknak megvan a maga kihívása a bőrünket illetően.

Se fekete, se fehér (és még csak nem is rózsaszín)

Július második felében debütált a Barbie, amit már jóval megjelenése előtt szárnyaira kapott a hírnév. Ha sikerül elcsípnünk a film mondanivalóját, már csak egy dolgunk marad: szétválasztani benne a jót és a rosszat.

Felfedheti a teremtés titkait a szuperteleszkóp?

Egy éve, hogy megkezdte működését a NASA James Webb űrteleszkópja, és azóta rengeteg nagyszerű felvételt juttatott el hozzánk. A számunkra elérhetetlennek tűnő helyeket elérhetővé teszi, miközben rendkívül izgalmas csillagászati jelenségeket kap lencsevégre.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!