hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Majd elválik? - E heti köszöntő
Majd elválik? - E heti köszöntő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 08. 10.
Egy amerikai intézet friss felmérésében azt kutatta, hogyan hat a házasságokra az, hogy a felek lényegében többet görgetik egymás mellett ülve az okostelefonjaikat, mint amennyit egymással beszélgetnek.

Az eredményeket bizonyára sejtik: a képernyőfüggéssel arányosan ritkul a randevúk, de az egymással megélt intim pillanatok száma és minősége is. Sokan aggódnak, hogy a technológia varázsa előbb utóbb válást eredményez majd a kapcsolatukban, egyre kevesebben mondhatják el magukról, hogy boldog házasságban élnek.

Ráadásul a TikTok görgetése, vagy a Netflix bambulása talán még a jobbik eset. A Médiahatóság friss kutatása dermesztő képet fest a magyarok pornónézési trendjeiről. E szerint a lakosság körében minden második férfi legalább havonta egyszer néz valamilyen szexuális tartalmat, napi rendszerességgel mintegy 620 ezer ember.

Tömegek függnek tőle, pedig ennek káros hatásaira már szakemberek garmadája hívja fel a figyelmet: a pornó a világon a legnagyobb szerelemgyilkos.

Egy olyan korban, ahol kormányfők, miniszterek és celebek körében is egymás után jelentik be többéves házasságok szétesését – minden ember számára intő jel kell, hogy legyen a legártatlanabbnak tűnő trend is, ami a házasságokat rombolhatja. Nincs az a kismacskás videó, bugyuta telefonos játék, vagy mesterkélten megjátszott szexuális aktus, nincs az a pillanatnyi élvezet, amiért érdemes lenne veszni hagyni a házasságban rejlő megannyi lehetőséget: egy boldog, kiegyensúlyozott és valóban szabad életet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!