hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Panelek helyett szakmaiságot kínálunk
Veiszer Alinda sajtóról és politikáról
Panelek helyett szakmaiságot kínálunk

Fotó: ATV

2020. 04. 23.
A jelzõk és a leegyszerûsítések helyett a tények és az árnyalt gondolkozás irányába kell elmozdítani a média­fogyasztókat – véli Veiszer Alinda. A népszerû mûsorvezetõ az ATV Reggeli Start címû mûsorához igazolt.

Az ATV-s munka több szempontból is új a számodra, hiszen nem vezettél még reggeli politikai műsort, ráadásul párban. Melyik a legnagyobb kihívás?

– Valóban nem volt még politikai műsorom, a politika azonban 17 éves korom óta érdekel. Gimibe menet mindig megvettem a fontosabb napilapokat, és a nulladik óra előtt az egyik osztálytásammal emelkedett vitákat folytattunk az aktuális közéleti témákról. Szóval eddig is képben voltam, de rá kellett döbbennem, hogy ha ezt a műfajt jól akarod csinálni – és csak így érdemes –, akkor legalább olyan felkészültségre van szükséged, mint egy mélyinterjú esetén. Ahhoz, hogy tíz percben lényeges kérdéseket tegyél fel, ne menj el fontos dolgok mellett, vedd észre, ha valaki félrebeszél – na ehhez kellenek a pontos számok, kifejezések, összefüggések. Ez a fajta koncentráltság a legnagyobb kihívás, de nagyon élvezem.

A jó, vagy legalábbis érdekes karakterek tudnak sikereket elérni a politikában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!