hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jeruzsálem Nap Tatabányán
Izrael fővárosa ötven éve egyesült

2017. 07. 13.
Az ős–ifjú zsidó állam június 7-én ünnepelte fővárosának jubileumi egyesítését. Ötven éve, az 1967-es hatnapos háború harmadik napján az izraeli haderők visszafoglalták Jeruzsálem azon városrészeit a jordánoktól, amelyeket az 1948–49-es függetlenségi háború során veszítettek el: többek között a Templom-hegyet és Kelet-Jeruzsálemet.

„A napi politika, a napi események, a világ vezetőinek figyelme, konfliktusok, összetűzések sorozata, de főként a Szentírás előrejelzései Jeruzsálemet minden ember számára fontossá teszik.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Szekeres György, a Tatabányai Hit Gyülekezete lelkésze azt az ünnepséget, melyet a jubileumi megemlékezés alkalmából rendeztek a tatabányai Edutus Főiskolán.

Az ünnepi hangulatot Ádám Eszter, a jeruzsálemi Zeneakadémia énekművésze és Méri Péter, a müncheni Zeneakadémia zongoraművésze alapozták meg, akik a Szentírás szövegére írt zenei művek mellett az ismert Arany Jeruzsálem című dalt adták elő.

Az ünnepség második felében három előadás követte egymást, melyeket Morvay Péter, a Hetek rovatvezetője, dr. Grüll Tibor ókortörténész, főiskolai tanár és dr. Ruff Tibor teológus, főiskolai tanár tartottak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!